Ongedierte in huis, schakel dan hulp in van een professional

Het is erg vervelend als je te maken hebt met ongedierte. Veel mensen vinden ongedierte vies, eng of beschaamd. Bovendien kan ongedierte schadelijk zijn voor uw gezondheid. Bij ongedierte of bij twijfel is het belangrijk om snel contact op te nemen met een deskundige. Op deze manier kan worden voorkomen dat de situatie erger wordt en kan het probleem fundamenteel worden opgelost. In dit artikel wil ik je kennis laten maken met een aantal veel voorkomende soorten ongedierte in Nederland en hoe je deze kunt voorkomen.

Laat bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zijn voor veel mensen een echte nachtmerrie. Het zijn insecten van ongeveer 5 mm lang die voeden zich met bloed. Bedwantsen zijn in Nederland al lang zeldzaam, maar helaas nemen dit soort insecten wel toe. Een deel van de reden is dat de regelgeving met betrekking tot bedwantsenbestrijding is veranderd. Ook is het aantal reizen dat we vandaag de dag nemen toegenomen ten opzichte van voorheen. Bedwantsen komen veelal uit landen met slechte sanitaire voorzieningen. Bedwantsen komen daarom vooral voor in populaire reisverblijven, zoals hotels en bed & breakfasts. Ook komen ze veel voor in tweedehandsartikelen, bijvoorbeeld in mastrassen of kleding.

Als u last heeft van bedwantsen, vindt u bloed en schilfers op het bed en ziet u plekken waar u bent gebeten. Deze beten lijken op muggenbeten, maar je zult vaak drie beten dicht bij elkaar vinden. Als u erachter bent gekomen dat u bedwantsen heeft, dan is het verstandig om de geïnfecteerde items niet te verplaatsen, omdat ze verspreid kunnen zijn over meerdere gebieden. Om bedwantsen te bestrijden kunt u het beste direct een beroep doen op een professioneel.

Muizen uit huis houden

Een muizenplaag is ontzettend vervelend. Deze kleine diertjes kunnen ook voor erg veel overlast zorgen. Zodra je merkt dat je last hebt van muizen, dan is het belangrijk om snel te handelen voordat ze zich in rap tempo vermenigvuldigen. Een aantal tips:

  1. Houd je huis schoon
  2. Maak wekelijk schoon
  3. Laat geen etensresten slingeren
  4. Vul gaten en kieren waar muizen doorheen zouden kunnen komen
  5. Bewaar eten goed afgesloten

Het kan zijn dat u erg last heeft van muizen en u er zelf niet uitkomt om de muizen te bestrijden. Schakel dan vooral een professional in, zij hebben de kennis en kunde om u snel af te helpen van ongedierte in huis!