De houten jaloezieën zijn een goede match

Nu ik een rustdag voor mijzelf heb ingepland, na een intensieve dag klussen gisteren, besloot ik die dan ook maar eens goed te besteden. Momenteel bevind ik me op de veranda van dit huis, lekker in het zonnetje en met de laptop op mijn schoot. Ik combineer het nuttige met het aangename, want ondertussen zit ik ook vast uit te zoeken wat een houten jaloezieën ik hier op wil gaan hangen. Na een tijdje zoeken heb ik uiteindelijk mijn keuze voor de houten jaloezieën gemaakt en die keuze viel op die van Veneta. Dit merk staat me bijzonder aan, ik heb in een eerder huis ook al wel eens houten jaloezieën van Veneta gehad namelijk en hoewel ze er vrij subtiel uitzien nog weet ik dus uit ervaring dat ze enorm robuust zijn in het gebruik en dat ze dus jaren meegaan. Ik heb prachtige witte houten jaloezieën besteld, die goed samen zullen gaan met de rest van het huis. Ik heb een mooi oud herenhuis gekocht, midden in het bos zonder buren in de verre omtrek, een Victoriaans pand. Het is hier echt heel mooi maar het wordt nog mooier zodra ik het heb aangepakt, zoveel is me duidelijk. Met elke stap die ik doe en elke verbetering die ik aanbreng, zie ik direct het resultaat daarvan, want het wordt hier telkens meer een huis waarin geleefd kan gaan worden. Gisteren heb ik de vloer gelegd, die ik zo nog een witte laag in de lak zal gaan geven. Dan heb ik erg mooie witte houten planken op de vloer die goed zullen matchen met de houten jaloezieën die ik zojuist bestelde. Ik hou ervan als de woonkamer een eenheid als dit uitstraalt, dat is precies waarnaar ik streef.