Waar bestaat een bouwkundig rapport uit?
Heb je jouw oog laten vallen op jouw droomhuis? In die situatie ben je mogelijk al snel geneigd om direct de knoop door te hakken. Iets wat uiterst onverstandig is; het is vele malen verstandig om eerst een bouwkundig rapport op te stellen.
Aan de hand van een bouwkundige keuring kan een keurder zo’n rapport opstellen. Zo’n rapport is niet alleen uitgebreid, maar is ook bijzonder waardevol. Mochten er (verborgen) gebreken in het huis aanwezig zijn, vind je deze in het bouwkundig rapport op. Maar, een bouwkundig rapport bevat nog veel meer essentiële zaken.
Algemene staat van het huis
In een bouwkundig rapport wordt de algemene staat van het huis beschreven. In veel gevallen worden hierbij alle elementen van het huis apart benoemd. Je kunt hierbij denken aan de fundering, het dak, de wanden in de woning en aanverwante aspecten.
Verborgen gebreken
In dit rapport komen ook de verborgen gebreken aan bod. Behalve de verborgen gebreken vind je in het rapport ook de gebreken die je wél zelf kunt zien. De kans is echter groot dat een keurder hier een veel beter zicht op heeft. De gemiddelde keurder is immers ervaren en ziet meer dan een gemiddeld persoon.
Achterstallig onderhoud
Tevens wordt in een bouwkundig rapport aangegeven of er sprake van achterstallig onderhoud is. Is daar sprake van? Dan kun je in het rapport ook de te verwachten kosten vinden. De meeste keurders werken deze kosten volledig voor je uit; daarmee krijg je écht een duidelijke indruk.
Foto’s
Tot slot wordt een bouwkundig rapport ook voorzien van foto’s. Van heel veel foto’s zelfs. Ook dankzij deze foto’s krijg je een duidelijk beeld van de staat van de woning. Vanwege deze foto’s is het overigens ook nog leuk om het rapport in de komende jaren te bewaren.