Muggen, wat kun je er tegen doen?

Muggen zijn ontzettend vervelend. ‘s Nachts word je wakker gehouden door het gezoem, en ‘s ochtends word je wakker met ontzettend veel jeuk door de muggenbulten. De ramen en deuren dicht laten is ook geen optie, omdat je natuurlijk wel frisse lucht in je slaapkamer wil hebben. Frisse lucht zorgt immers voor een betere nachtrust, en in de zomer is het gewoon te warm om de ramen dicht te laten. Maar dit zorgt er wel voor dat de muggen je huis binnendringen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen tegen muggen. In deze blog geven we je een paar handige tips.

Voorkomen is beter dan genezen: vliegenraam kopen

Muggen voorkomen is nog beter en makkelijker dan het verwijderen van muggen. Daarom kun je het beste een vliegenraam kopen. Een vliegenraam zorgt er namelijk voor dat muggen je kamer niet eens binnen kunnen komen, en je de ramen toch lekker open kunt zetten. Er zijn een heleboel verschillende soorten vliegenramen, en ze zijn verkrijgbaar in elk formaat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je geen vliegenraam kunt vinden voor jouw raam. Zelfs als je een lastig raam hebt, valt er vaak wel een oplossing te vinden. 

Stilstaand water voorkomen

Muggen houden van stilstaand water. Reden genoeg dus om al het stilstaande water uit je huis en tuin te verwijderen. Muggen laten hier hun eitjes achter, en je wil natuurlijk niet te maken krijgen met alle muggen die hier weer uit komen! Kijk dus goed of je nergens bakken of gieters met water hebt staan. Dit kan je namelijk een hoop gedoe schelen.

Slapen onder een klamboe

Zit jouw slaapkamer al vol met muggen? Dan is het heel begrijpelijk dat je geen zin hebt om de hele avond bezig te zijn om alle muggen te vangen. In dat geval kan het slim zijn om onder een klamboe te gaan slapen. Zo kunnen de muggen in ieder geval niet bij je bed komen!

Middeltjes tegen muggen

Er zijn een heleboel middeltjes tegen muggen, waarvan van een groot deel niet bekend is hoe goed ze nou écht werken. Toch noemen we er hier even een aantal op. Als je namelijk echt gek wordt van de muggen, is alles het proberen waard. Zo kun je eens proberen om jezelf in te smeren kamille, of lemon eucalyptus olie. Ook walnoten, citronella, azijn, lavendel, kruidnagel, basilicum en knoflook zouden kunnen helpen tegen muggen.