Maten van dekbedovertrekken hebben invloed op je nachtrust

Je draait veel, wordt regelmatig wakker en ligt gewoon niet goed als je probeert te slapen. Herkenbaar? Veel van ons hebben slaapproblemen en dat is helemaal niet gek. Wat wel gek is, is dat we de oorzaak altijd buiten de slaapkamer zoeken. Misschien ligt het wel aan je bed! De maten van dekbedovertrekken kunnen bijvoorbeeld helemaal mis zijn, of misschien is je matras wel te zacht. 

maten dekbedovertrekken

Deze factoren maken allemaal uit voor je nachtrust:

  • je matras
  • je lakens
  • je kussens

Je comfort in bed wordt bepaald door de bovenstaande zaken. Een te zacht of te hard matras kan invloed hebben op je nek- en rugklachten. Een kussen bepaalt je lighouding en is in veel gevallen te dik, waardoor je nek niet goed geplaatst ligt. Dekbedovertrekken worden vaak veel te groot of juist te klein gekocht. Dat heeft direct invloed op je temperatuur tijdens de nacht. 

Hoe dan?

maten dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek is specifiek gemaakt voor bepaalde maten dekbedovertrekken. Je kunt een deken natuurlijk wel een een de grote of te kleine overtrek stoppen, maar dat is niet zo verstandig. Wanneer je een deken in een te kleine overtrek stopt, wordt deze onnodig dubbel gevouwen en opgepropt. Daardoor lig je niet alleen minder lekker, je krijgt het ook snel te warm. Een deken is immers niet ontworpen om dubbel te vouwen.

Hetzelfde maar dan andersom gebeurt als je een te grote dekbedovertrek gebruikt. De deken gaat dan schuiven in de hoes en er blijft veel ruimte over. Daardoor kan je het erg koud krijgen.