De nieuwste culinaire rage: een zelfgekookte maaltijd
Jaren geleden heb je dat prachtige huis gekocht en daar die geweldige design keuken in laten installeren. Vervolgens werd het leven steeds drukker en werd koken een steeds kleinere prioriteit. Lekker de deur uit voor een etentje was toch eigenlijk veel gezelliger? En nog lekkerder ook. Daarnaast maakte Thuisbezorgd, Ubereats en Deliveroo het steeds makkelijker om ook thuis heerlijk vers gekookt eten te krijgen. Tel daarbij op dat kant en klare maaltijden ook steeds beter zijn geworden en ineens blijkt dat je eigenlijk vrijwel nooit uitgebreid kookt in die prachtige keuken. Maar toen kwam corona en veranderde alles. De horeca ging dicht en etentjes vonden ineens thuis plaats. Na uitgenodigd te zijn door je vrienden bleken zij ineens echte chefs te zijn. Er stond zelfgebakken brood voor je klaar, gevolgd door een drie gangen menu dat eigenlijk niet veel onderdeed van een echt restaurant. Nu is het jouw beurt en heb je geen idee hoe je daar ooit aan kan tippen. Hier enkele tips voor de beginnende thuiskok.
Hoe word ook ik een goede kok?
De eerste tip voor beginnende koks is om het jezelf niet te moeilijk te maken. Hoe erg je ook onder de indruk was van die Indonesische rijsttafel bij je buren laatst, het blijft aan te raden om daar zelf nog even niet aan te beginnen. Eén goed gerecht is immers altijd beter dan vier matige gerechtjes en grote hoeveelheden verschillend eten tegelijk koken, vereist een enorme timing die een beginnende kok nog niet heeft. Kies dus iets lekkers uit wat ook nog eens makkelijk te bereiden is. De Italiaanse keuken is een goed begin. Veel pasta’s zijn in principe heel simpel. Daarnaast zijn er weinig mensen die niet van Italiaans eten houden en zal je niemand beledigen door een goede pasta of lasagne voor te zetten.
Wat zijn de nieuwste trends in het koken?
Een volgende stap in het koken is om ook een lekker recept te vinden. Lees deze altijd even door voordat je je eraan vast legt. Soms zijn recepten immers veel moeilijker dan de naam doet vermoeden of heb je ineens allerlei apparaten nodig die helemaal niet in jouw design keuken staan. Gelukkig zijn ovengerechten tegenwoordig helemaal in en is het een enorme trend om simpelweg al je ingrediënten op een bakplaat te gooien met wat olie en kruiden erover heen. Aan de slag dus!